Модните тенденции идват и си отиват, но едно нещо е вярно, хубавата фигура винаги ще е на мода. Всеки от нас иска да има хубаво тяло, но за съжаление не винаги разполагаме с необходимото време и мотивация да го постигнем. Като се поразровите в интернет ще откриете хиляди диети и различни съвети за това как да отслабнем.

Въпросът е обаче каква част от тази информация е вярна. Със здравето не бива да се правят експерименти, така че не се предоверявайте на лъскави реклами и обещания за мигновени резултати. Ако искате да отслабнете качествено и да запазите резултата, необходимо е да промените някои свои ежедневни навици, които са едни от най-главните причини за напълняване.

Помнете, че в никакъв случай не трябва да гладувате. Гладът и пропускането на хранения може да намали теглото, но няма солидни доказателства, които да твърдят, че този метод помага в дългосрочен план. Никога няма да сгрешите ако се храните всеки ден с качествена и пълноценна храна, включваща изобилие от плодове и зеленчуци, месо, яйца, млечни продукти, риба, ядки, семена, зърнени култури.

За да се случи отслабването по натурален начин трябва да проявите търпение и да правите следните неща:

Качество вместо количество

Ако наистина искате да намалите теглото си, намалете обема на своите порции, но в същото време повишете качеството. Храната, съдържаща “празни“ калории няма да ви помогне да се сдобиете с хубаво тяло

Преминаването към здравословен режим не означава, че трябва напълно да забравите за любимите си храни. Позволявайте си от време на време някоя и друга любима сладост, само внимавайте да не превишите калориите. Този навик ще ви помогне психологически да се придържате по-лесно и по-дълго към здравословния режим. Ползването на малки чинии, също може значително да ви помогне в намаляването на калорийния прием.

Идете на лагер за отслабване

Идеята, че само хората със супер наднормено тегло ходят на дебелариум е мит. Хора, които са във форма също посещават лагери за отслабване с цел да пречистят тялото си и релаксират. В лагерите за отслабване се постигат положителни резултати, защото там участниците могат да се съветват с квалифицирани лекари за това как да водят активен и здравословен начин на живот след като влязат във форма по време на лагера. Ако искате да отслабнете здравословно без тежки диети и изтощителни тренировки, изберете здравословно отслабване от Lucky Fit. Този лагер за отслабване се намира в Банско и се провежда под лекарски контрол. Програмата включва здравословен хранителен режим, изготвен от лекар и ежедневни приятни физически упражнения планината. Менюто на лагера включва прием на зеолит, жива вода, фреш и детоксикиращи бульони, които стимулират тялото да изгаря по-бързо мазнините и да изхвърля токсините.

Планирайте своето меню за деня

Не оставяйте избора си на храна за последния момент. Отделете един ден в седмицата, където да си подготвите меню за цялата седмица. По този начин ще контролирате по-добре колко и каква храна поемате всеки ден. Приемайте по 3 порции на ден здравословна и пълноценна храна със 2 междинни хранения, които да включват някакъв плод. Когато пътувате често, носете със себе си нещо здравословно за похапване.

Избягвайте преработената храна

Ограничете захарните изделия, брашното, наситените мазнини и полуфабрикатите.

Здравословната храна може да бъде точно толкова вкусна, колкото и нездравословната. Чрез използването на подправки в храната, можете да имате вкусни ястия

Направете движението свой навик

Въпреки че храната е полезна, няма как да постигнете резултати само диета, необходимо е да включите повече движение през своя ден, за да горите повече калории. Изберете някакъв спорт, който ви носи удоволствие и го практикувайте редовно.