Каква трябва да бъде модерната кухня

Каква трябва да бъде модерната кухня

Кухнята е мястото, където най-често се налагат обновления. Малко хора могат да устоят на изкушението да закупят ново умно устройство, което улеснява живота на домакинята. След всяко ново технологично чудо, външният вид на цялата кухня постепенно се променя. Нека да разгледаме примера с международните модни тенденции в кухненската индустрия, какво е модерно и кое не модерно.

Съвет първи: безцветена кухня

Няколко години подред лидерът в дизайна на кухненски комплекти беше бял. Строг и многофункционален, той наблегна на продуктите на фона си, подчерта всеки малък детайл – от малки прибори за хранене до кухненски уреди, а също така перфектно очерта цялата кухненска композиция. Въпреки това, тенденцията от последните години, на която съвременните дизайнери наблягат са сиви или черни кухни, придаващи елегантност и изтънченост. Изберете бели, сиви или черни цветове за модерната и функционална кухня.

Ако ви се струват скучни, спрете се на кремообразни или приглушени виолетови нюанси. Недвусмислен сигнал за стоп са ярките крещящи тонове в дизайна на кухненските мебели. Но ярките облицовки на съвременния дизайн са индивидуални мозаечни включвания. Любимият цвят е по-добре да оставите за основен и само, без да го преплитате с други. Оставете боядисани и небоядисани части от дърво един до друг. Пастелните цветове кухнята трябва да бъдат оставени в миналото.

Съвет втори: повече екологичност във вашата кухня

Модерният дизайн на кухнята приветства естествените екологични материали. Те винаги привличаха вниманието на дизайнерите, но тази година италианските законодатели на модата предпочетоха суровини като дърво и камък. Части от трупи с равномерни разфасовки бяха превърнати в различни плотове, стенните панели и кухненските фасади бяха обрасли с груб мрамор.

Дори такъв урбанистичен и минималистичен стил не би могъл да направи без намеса на камък. Бамбукови завеси, ленени завеси и други декоративни елементи ще останат на мода дълго време. На свой ред, за пластмасовите самозваници, имитиращи естествени материали, в съвременните реалности място може да се намери само в кошчето за боклук. Ако преди пет години сте се поддали на модата да украсявате ъгли с декоративна тухла – безмилостно я изхвърлете от домовете си. Там също трябва да отидат фасади и плотове, направени в техниката на „дървоподобни“ или „мраморни“. В този случай можете да щадите само най-висококачествените и най-скъпите заместители на природата от най-издръжливите материали.

Съвет трети: пуснете бетон в сърцето си

Този материал напуска зоната на груби работници в мръсни гащеризони на строителни площадки в света на висшата мода благодарение на дизайнерите, които фиксират търсенето. В момента му е позволено не само да изгражда дялове и колони, но и да изпълнява пиедестали на мивки, плотове и дори да прави работни зони за гарнитури. В допълнение към бруталния външен вид, бетонът е много лесен: той приема всякаква форма. А структурата му в същото време изглежда много празнична и освободена.

Съвет четвърти: Е, къде са вашите химикалки?

Гладкостта, прохладата и блясъкът на всяка повърхност в кухнята е това, от което се нуждаят всички модерни кухни. Не бива обаче да се избират такива с лаково покритие или пластмаса, а върху естествено стъкло, което е преминало през специална обработка. На мода са преградните стени, които отделят кухнята от другите стаи. Насищайте пространството със стъклокерамични плочи. Създателите на някои марки домакински кухненски уреди предлагат на своите последователи дори хладилник не в скучен санитарен бял цвят, а с цветни витражи на повърхността. Ако смятате, че е добра идея да се спрете на стъкло и бетонни облицовки, уверете се, че няма контрастни дръжки на хладилника и други повърхности. Те са необходими там, където всичко е сравнително скучно, за да се създаде някаква динамика. Въпреки това, в лъскавия и блясъчен дизайн на стъклени части, това ще бъде излишно. За щастие, съвременните решения с мебели от неодимов магнит, които позволяват затварянето на всяка врата, няма да превърнат живота ви в нещо непоносимо, след като се откажете от дръжките.

Съвет пети: цветен поток

В съвременните кухни материали като цветни метали са много популярни и високо приветствани. Те включват мед, хром, неръждаема стомана и други. Те трябва да насищат кухненското пространство в неограничени количества и приблизително различни концентрации. Обект на демонстрацията може да бъде колекция от метални съдове, композитна мивка с подходящ цвят. Несъмнено подобни неща ще ви помогнат правилно да подчертаете интериора. Няма повече мисъл за това как изглежда позлатената дръжка на вратата в близост до бронзовата чиния. Пълният еклектизъм и смес от състарени винтидж повърхности с лъскави хромирани детайли ще направят всеки интериор ярък и разнороден.