Няколко ефективни упражнения за отслабване, които трябва да пробвате

Няколко ефективни упражнения за отслабване, които трябва да пробвате

Често в наши дни чуваме различни теории за здравословния начин на живот. Едни са на мнението, че храната не е толкова важна, колкото я изкарват други, а просто един източник на енергия, за други по-съществено значение имат упражненията, които може да разгледате тук . Други смятат, че е изключително важно да се храним добре и да имаме добра физическа активност.

Трябва да се знае, че има няколко главни аспекта, които трябва да се вземат под внимание при отслабването и здравословния начин на живот. Това са на първо място храната, след това движението, после е на ред приемът на вода, часовете сън, дишането, психическото здраве, нагласите на човека и други.

Няколко ефективни упражнения за отслабване, които трябва да пробвате

Ясно е, че щом започвате упражнения, искате да поддържате добра физическа форма или просто да отслабнете чрез тях. Упражненията вкъщи са много добър метод за отслабване, тъй като не те обвързват нито с час за отиване, връщане и престой в залата, нито трябва да си супер издръжлив, преди да си започнал. 

Първото нещо, от което се нуждаеш, е желание. 

След желанието идва мотивацията, хъсът за още по-силно представяне и по-ефективно извършване на упражненията. А когато вече си отделил време за упражнения и виждаш ползата от тях, започваш да внимаваш много по-сериозно за храната, която приемаш в организма си, както и да полагаш повече грижи за цялото си тяло.

Преди започването на упражненията ви съветваме да си поставите конкретна цел, която да служи като изтребител към мечтаната форма. Защото с целта, написана на хартия, ще си припомняте всеки ден защо сте започнали и ще ви кара да продължавате напред, да покажете на себе си, че сте способни.

Няколко ефективни упражнения за отслабване, които трябва да пробвате

Втора стъпка е действието. 

Направете го сега! Няма да има по-подходящ момент от този. Винаги, когато започвате нещо трябва да имате налице три фактора. Първият е правилното време, разбира се, че сега е правилното време, защото вече сте взели решението, само трябва да действате. Вторият фактор е правилното място, където ще можете да осъществите вашата дейност. И на последно място е правилният отбор. Когато правите нещо и искате то да бъде по-устойчиво във времето, е важно да имате отбор. 

Този отбор, изграден от съмишленици, ще ви дърпа право към целта, защото всички се стремите към нещо подобно. Ако нямате отбор, не е никакъв проблем, просто на моменти, когато губите мотивация, може да ви е по-тежко да продължите. Имате ли достатъчно силна причина, достатъчно силно защо, вие ще се справяте с всяка трудност – все едно имате един легнал полицай на равен път, нищо повече.

Няколко ефективни упражнения за отслабване, които трябва да пробвате

Ефективни упражнения за отслабване, които трябва да правите:

  1. Коремни преси
  2. Джъмпинг Джакс
  3. Бягане на място с високо повдигнати колене
  4. Скачане на въже
  5. Планк

При започването с няколко лесни упражнения още в началото ще придобиете едно постоянство за извършването на упражненията. Препоръчваме ви да си изберете един удобен час, в който да ги практикувате. 

За да изградите един нов навик са ви нужни точно, понякога и по-малко от, 21 дни, за да успеете да се мобилизирате и да свикнете. Така че, започнете с тези 5 упражнения, като ги извършвате в продължение на 21 дни в един и същ час. 

Всеки ден приемайте здравословна храна, обръщайте внимание на тялото си, правете тези упражнения и резултатите изобщо няма да закъснеят. Почивката също е толкова важна. Тя може да се взема на всеки два дни, особено ако сте начинаещи.

Нека започнем с няколко бройки и секунди от всяко упражнения, колкото ви е удобно, но като прибавяте още няколко бройки над тези, които ви удовлетворяват. По този начин ще изградите дисциплина, постоянство и упорство във вас самите и ще се научите да не се отказвате от нищо.

Повече за ефективните упражнения за отслабване можете да научите на уебсайта ни LuckyFit.bg.