Обикновено банята е най-поразителното помещение из цялата къща, тъй като служи не само за лична хигиена, но и за пречистването на душата. Когато решите да я преустройвате или създавате на ново, вие ще се изправите пред безброй решения, поради днешното голямо разнообразие.

Това което повечето хора не осъзнават в този момент е, че от всичко най-приятно ще се окаже именно изборът на плочки за баня . Тяхната цялост е изключително важна, защото задава точният тон, подпомагайки ви да се доближите възможно най-много до желаният от вас външен облик.

Вероятно първото нещо, което ще забележите веднага след като ги поставите е усещането за завършено пространство. Плочките служат за много повече неща, отколкото само да придават красота на конкретната стая. Най-съществената им роля е, че защитават стените около ваната или душа.

В крайна сметка чистата и модерна актуализация може да бъде точно това от което се нуждаете. Независимо дали ще изберете естествен камък, керамика или порцелан с нашите кратки насоки, които ще ви споделим вие ще можете да откриете идеалната комбинация за вашата баня мечта.

Какво трябва да знаем за изборът на плочки за баня?

Ако не знаете от къде да започнете едно практично решение е да откриете дизайн, който наистина обожавате. Развихрете въображението си и добавете плоча с интересна форма или цвят. Тя от своя страна ще бъде вашата допирна точка, която може да използвате под формата на акцент за всичко останало.

Веднъж щом изберете подходяща такава, вече можете да помислите и за останалите допълнения към стаята. С нейната помощ вие със сигурност ще успеете да създадете пищна атмосфера, така че действайте смело и не спирайте дотук.

Въпреки това обаче ви препоръчваме да бъдете доста внимателни. Запомнете, че само едно дадено пространство трябва да притежава фокусна плоча. Изборът на прекалено много ще създаде усещането за неутралност, а това е последното нещо, което бихте желали.

В случай, че вече знаете какво желаете няма да бъде лоша идея да обърнете внимание и на друг аспект. Магазините имат огромно разнообразие от подови плочки, така че е редно да помислите и за тях. Не забравяйте обаче да вземете тези, които ще са съвместими с останалите части на помещението.

Подари си банята, за която мечтаеш

Придържайте се към компактен дизайн

Специалистите препоръчват да използвате първият си избор, като отправна точка от която да можете да вземете решения за останалите елементи, които ще включите към дизайна. При условие, че мечтата ви е да имате уникални цветове, издърпайте по-фините нюанси от него, за да ги съчетаете с акцентните плочи.

Ако обаче изборът ви се основава на обикновен цвят, като например изчистено бяло, задължително добавете точки на интерес. По този начин вие ще успеете да запазите приятната и забавна атмосфера, която сте целили първоначално. Семейството ви включително и вашите приятели ще бъдат наистина зашеметени, когато посетят напълно завършеният вид.

Не се страхувайте да нарушите малко правилата. Същото нещо важи, както за пода, така и за допълнителни аксесоари за баня. Експериментирайте предварително и при нужда се съветвайте с дизайнери експерти.

Обърнете внимание на размера и поддръжката

Не всеки е ентусиазиран, когато стане въпрос за почистването на банята. Това особено важи за зоните около ваната и душа. Ето затова е важно при изборът на плочки винаги да прибягвате към порцелан или керамика, тъй като те не изискват кой знае каква поддръжка.

Разбира се, ако това не ви е проблем сте свободни да избирате каквото пожелаете. Все пак имайте в предвид, че някои продукти изискват много повече поддръжка от други. Типичен пример е естественият камък.

Той е склонен да събира повече мръсотия на труднодостъпни места, поради благоприятната си форма. Същото важи и за стъклените плочки, които пък са прекалено хлъзгави и следователно опасни за мокрите зони.

Най-вълнуващата тенденция на този етап са несъмнено мащабните плочки за баня. В случай, че се насочите към тях е важно да знаете, че можете да използвате един и същи вид, но изрязан в по-малък или голям размер. По този начин ще спестите не само допълнително материал, но и финансови средства.

Подобни екземпляри със сигурност ще можете да откриете, ако посетите онлайн магазина – Siko.bg . Те са водеща фирма, предоставяща абсолютно всичко за дома. Стоката им е от високо качество, така че определено си заслужава да и обърнете внимание. Побързайте и се възползвайте се от техните намаления още сега.