Как да подготвите гардероба на детето си за есента?

Как да подготвите гардероба на детето си за есента?

Освен учебни пособия за връщането в класната стая, с настъпването на есента е редно да помислите и за детския гардероб. Не е лесно рязко да минете от къси панталони и потници на детски якета за момчета и меки плетени жилетки за момичета. Особено когато осъзнаете, че всичко миналогодишно вече е омаляло и е редно да бъде подарено на близки и познати. 

С добра организация и няколко съвета бързо и лесно ще подготвите гардероба на детето си за есента. Разбира се, от вас организационните умения, а от нас съветите. Ето ги и тях:

Първо, елиминирайте всичко, което е малко и няма да се носи

Както вече споменахме, най-добрата практика е да предадете нататък. Подарете омалелите дрехи на близки или познати, дарете ги или се възползвайте от някоя от кампаниите в стил „върни стари дрехи, получи ваучер“. С получената промоция можете да си спестите част от разходите за есенния гардероб на детето. 

Част от миналогодишните дрехи все пак може и да стават за носене. Ако обаче не са в изряден вид, просто ги преместете в шкафа за домашни дрехи или за времето, прекарано в игри или сред природата.

След това си направете списък

Започнете с най-важните неща като връхна дреха: преходно яке, а може би и елек, и обувки. Колкото и да се дърпа, накарайте детето да измери всички обувки от миналата година и каквото не му става – знаете процедурата! Така вече ще знаете точно какво има в гардероба и какви дрехи е нужно да допълните, за да знаете от къде точно да започне пазаруването за нови детски дрехи.

Огледайте актуалните тенденции в детската мода

За нищо на света на купувайте блузи, панталони, ризи и рокли на своя глава. По-късно можете да съжалявате. Децата днес си имат изисквания и вкусови предпочитания от ранна възраст, така че задължително или се съобразете със съвременните тенденции, или поискайте мнение директно от дъщеря си или сина си. Така ще бъдете сигурни, че гардеробът няма да се напълни с дрехи, които няма да бъдат облечени нито веднъж! 

Заложете и на комфорт

 Ако имате ученик, заложете на удобни и спортно-елегантни дрехи, като разбира се, не забравяте да вземете и комфортни спортни екипи. Независимо дали са на училище, в детската градина или на спортната площадка, вашите деца имат нужда да се чувстват комфортно, в дрехите, които носят. Тук от ключово значение е да изберете подходящите материи, които са деликатни и не дразнят нежната детска кожа. Отличен избор са естествените материи като памук, които освен че държат топло са меки и удобни. 

Ако е възможно, изберете си един магазин и напазарувайте всичко от там

Това е добра тактика да спестите от доставка при достигане на по-висока сума, както и по-лесно да съчетаете отделните дрехи. Изберете магазин, който предлага качество, както и голямо разнообразие, за да сте сигурни, че ще открие точно това, което търсите.

За родителите, които търсят уникални детски дрехи  могат да открият всичко необходимо за есенно-зимния сезон и лесно да поръчат  от Doniceta.com! Онлайн магазинът предлага наистина богата гама от качествени детски дрехи, които ще бъдат чудесно попълнение към есенния гардероб на вашето малко момиче или момче.