Неща, които трябва да направите по време на почивка

Неща, които трябва да направите по време на почивка

Много от нас вече или радостно опаковат чантите си, или планират с очакване дългоочакваната ваканция. Но много свободно време, закупен билет до слънчевия бряг, билети до далечна страна или подготвена палатка и спален чувал – това не е ключът към успешната ваканция.

Забравете за работата

Това е първото и основно правило за добра почивка. Абсолютно невъзможно е да работите по време на ваканция. И дори ако ви се струва, че без вас процесите ще спрат на работа и всичко веднага ще стане лошо – повярвайте, само на вас ви се струва. И за да не отсъства работата ви по време на работния процес, трябва да се подготвите, да делегирате власт на онези, които временно ще ви заменят. И не забравяйте да предупредите всички, че сте на почивка.

Добрата подготовка ще ви позволи да избягвате текущи обаждания до вас с въпроси за това как да изпълните определена задача.

Прекарайте ден без телефон

И без интернет. Да, може да е трудно, но в наше време, непрекъснатият поток от информация от различни източници, този ден ще се превърне в истински детокс за ума и психиката. Също така ще забележите, че нищо няма да се случи, ако не отговорите на обаждане или ако на следващия ден получите новини.

Наспете се добре

Това е друг важен аспект на добрата ваканция. В работни дни животът на повечето от нас се приспособява към графика, според който трябва да сте на работа. И уикендът често се опитва да реши всички вътрешни проблеми наведнъж. Затова дългият сън и това да не правите нищо не са идеални занимания за първите дни на ваканцията. Просто не злоупотребявайте – дори и във ваканция трябва да спазвате ежедневния режим. В противен случай, след завръщането си трудно ще се адаптирате към работните дни, което може да доведе до депресия след отпуск.

Разходка до зори

Въпреки факта, че режимът на деня все още трябва да се спазва, можете да направите разходка или две на почивка до сутринта. Особено ако сте в курорт като Ruskovets resort & SPA  или туристическа дестинация. Там има много забавления. Особено ако е нощ на песни и интимни разговори около лагерния огън сред природата. Изгревите са красиви, където и да сте. И поне един от тях трябва да се види.

Направете тен

Тенът е символ на ваканцията. Където и да сте – в морето, в планината или в града – навсякъде можете да получите бронзов тен на кожата. И тогава, след завръщането си, той не само ще ви помогне да изглеждате по-отпочинали, но и ще ви напомни колко добре мина ваканцията ви.

Научете нещо ново

Това може да бъде всичко – няколко урока за екстремно шофиране, гмуркане или фламенко, няколко фрази на чужд език или необичайно ястие. Или може би искате да започнете да овладявате някакъв вид спорт. Или опитайте нова дейност, която може да се превърне в хоби в бъдеще. Всички опции са добри. Основното е, че новото умение ще ви даде куп впечатления и емоции, а процесът може да ви хареса толкова много, че да продължите да се развивате в избраната от вас област.

Посетете места от списъка с желания

Всеки от нас има списък с места, които наистина бихме искали да посетим. Изберете поне един и не забравяйте да го посетите по време на вашата почивка. Това е особено подходящо за тези, които прекарват почивките си у дома. В близост (или не толкова) вероятно има много места, които някога са ви се стрували интересни.

Говорете много със семейството и приятелите си

Вероятно всеки възрастен поради постоянна заетост не общува достатъчно със семейството си. И ако се срещнете с партньор или деца поне вечер вкъщи или прекарате уикенд, тогава родителите или бабите и дядовците често остават без внимание. И не е възможно да се виждаме с приятели толкова често, колкото бихме искали или както беше преди. Докато сте в почивка е чудесно време да посетите роднини, да излезете с интересни съвместни занимания със семейството и приятелите.